اصولا زیتون ها به دو صورت كنسروی – شكسته هستند .
زیتون شكسته زیتونی است كه بصورت سنتی فرآوری می شود و زیتون كنسروی که فرآوری آن بصورت صنعتی است که همه جای دنیا زیتون به این صورت فرآوری میشود .
در هرحال همه ی زیتون ها یك تلخی دارند و تنها راه گرفتن تلخی آنها خواباندن در آب نمك و شستشوی چند باره ی آنها است تا طعم تلخی آن به حد مورد انتظار شما از بین برود.
( میتوان زیتون 2 ساعت قبل مصرف اندازه مصرفتان در آب معمولی گذاشت تا شوری اش از بین برود موقع استفاده از آب انار_گلپر و نعنا برای طعم دار کردن استفاده کرد. )
توصیه هایی برای نگهداریی بهتر زیتون :
– اگر در نگهداری زیتون تجربه کافی و مطمئن ندارید از خرید زیتون به مقدار زیاد خوداری کنید (حداکثر به میزان مصرف یک ماه خریداری نمائید)
– زیتون را با محلول خودش از فروشنده زیتون بخواهید
– در هنگام خرید زیتون از شل بودن بافت زیتون و گنیدگیش مطمئن باشید
– نگهداری زیتون در فصل گرما به مراتب سخت تر است
– محلول اب نمک مناسب زیتون 7 درصد نمک است( از نمک ید دار استفاده نکنید)
– زیتون مخصوص زیتون پرورده عموما زیتون بی هسته میباشد
ـ در فصل گرم سال از خرید زیاد زیتون و زیتون پرورده به مقدار زیاد خودداری فرمائید
– اگر برای ترش شدن مزه زیتون از سرکه استفاده میکنید بیشتر مراقب شل شدن زیتون باشید
– هر چه دمای محیط نگهداری زیتون خنک باشد بهتر است داخل یخچال نگهداری شود.