روغن زیتون خوب و اصل را از کجا بشناسیم؟

مشخصات روغن زیتون خوب و طبیعی
یک متخصص تغذیه در رابطه با شناخت روغن زیتون خوب گفت :روغن زیتون بکر در مقایسه با دیگر روغن ها برای استحصال نیاز به روش های شیمیایی نداشته و قابل هضم تر است؛ در واقع سه نوع روغن زیتون داریم که یکی از آنها روغن زیتون «فرا بکر» با عطر و طعم میوه زیتون و جزو ماندگارترین روغن هاست، گروه دوم روغن زیتون «بکریا بابو» است که همچنان تا حد زیادی خواص و مواد مغذی میوه را حفظ کرده است و برای مصارف خام روی برنج روی سالاد و… اما در مقابل این دو گروه، روغن زیتون تصفیه شده که روغن بی بو نام دارد،که روغن زیتون بکر یا بابو تصفیه میشوند و برای پخت و پز مناسب است.

راههای تشخیص روغن زیتون اصل و تقلبی

متاسفانه برخی از متقلبان روغن زیتون را با روغن های نباتی دیگر مثل روغن سویا یا کلزا ترکیب می کنند، لذا بیماران و افراد سالمی که به امید بهره مندی از ویژگی های ممتاز روغن زیتون اقدام به تهیه آن می کنند باید هنگام استفاده بوی آن را احساس کنند یا به طور جزیی بوی سبزی یا سیب را استشمام کنند، البته باید در نظر بگیریم که منجمد شدن روغن زیتون در مکان های خنک و فصول سرد سال فرآیندی طبیعی است، ولی در دمای معمولی به حالت اولیه خود بر می گردد.

حرارت، اکسیژن و نور ارزش غذایی روغن ها را پایین می آورد، از این رو بهتر است روغن زیتون در کابینت، دور از حرارت گاز و ظرف دربسته نگهداری شود، در واقع در شرایط مطلوب روغن زیتون حدود دو تا سه سال ماندگاری دارد، .روغن زیتون از چربی غیر اشباع یک زنجیره ای تشکیل شده و خطر بروز بیماری های قلبی- عروقی را از طریق کاهش سطح LDL و افزایش سطح HDL پایین می آورد.